Moi! Kuka oot?

Moikkamoi! Mää oon Hilla. Maisemasuunnittelija, arboristiopiskelija ja Tyrni Designin pääjehu suoraan Kempeleestä.

 

Kolme kuvaavinta adjektiivia itsestäsi?

Olen kova innostumaan, melko päättäväinen ja sinnikäs.

 

Lempinimi?

Hilux tai Hilpuriini, Hillukka tai Hiltsu

 

Mitä teet Tyrni Designilla?

Ainakin viikonloppuna tuntui, että lähinnä vain säädän. Oikeasti varmaankin koitan pitää huolta, että kaikki tietävät, mitä tekevät ja mahdollistan työnteon muille mahdollisimman pitkälle. Joskus hermoilen ja hihitän, ja häiriköin Auria ja Riinaa työnteossa kertomalla vitsejä.

Jos olen talvella jossain töissä, niin yleensä haravoin risuja, haketan tai kaadan puita. Tulevaisuudessa toivottavasti vuosi vuodelta opin ymmärtämään puita ja ympäristöämme paremmin. Haluan oppia joka hetki.

Kesällä ajelen paljon autolla. Noin 300 kilometria päivässä. Puhun puhelimessa, käyn Teboililla aamukahvilla, asennan siirtonurmikkoa, lapioin, haraan, teen pihasuunnitelmia, istutan kukkia ja ihastelen asiakkaiden ihania ja tulevia-ihania pihoja.

 

Parasta sun työssä?

Se, että työllä on tarkoitus ja merkitys. Vaikka en voi muuttaa ehkä isossa kaavassa maailmaa, niin ainakin asiakkaan maailman voin muuttaa. Kaunis ulkoympäristö on rauhoittavinta ja tyynnyttävintä, mitä olla voi. Jos se, mitä näet joka päivä, on kaunista, saa se mielenkin iloiseksi. On kiva tietää, että voin auttaa kiireisiä ja sellaisia, jotka eivät välttämättä vielä itse osaa. Haluan opettaa.

Viherala on myös siitä jännittävä, että vaikka se tuntuu tosi yksinkertaiselta, niin oikeasti joka päivä oppii uutta. Kun ollaan tekemisissä luonnon kanssa, ei mikään ole täysin suoraa tai varmaa. Aina tulee muutoksia ja lopputulokseen vaikuttavia asioita on vähintäänkin viisi. Kaiken voi tehdä monella tavalla, eikä ikinä ole yhtä oikeaa. Se pitää mielen virkeänä.

 

Jos olisit supersankari, kuka olisit ja miksi?

Olisin Kipparikalle, koska se on niin vahva. Ja syö terveellistä pinaattia. Itse en ole pinaattifani. Syön enemmän Mäkkärissä.

 

Jos pitäis valita yks ihminen maailmassa, jonka kanssa saisit hengata päivän, kuka se olis?

Jari Sarasvuo 😀 Kysyisin siltä niiiiin paljon.

 

Motto?

Carpe Diem! Go with the flow! Stay weird!

 

Viimeksi kuunneltu biisi?

Pete Parkkosen puutarhalaulu. Voisko sen laittaa tähän videona?

 

Toimitus huomauttaa: Hilla tarkoittaa kaiketi Mikael Gabrielin Riippumattoa :)

 

 

Tän hetkinen unelma?

Se, että olisin joskus arboristi. Se, että osaisin puhua englantia, voisin opiskella vielä jonkun tutkinnon yliopistossa puutarha-, kasvatus- tai metsätieteistä.

 

Mikä saa sut ärsyyntymään?

Minä itse lähinnä. Käännän tän toisin päin: Mikä ei saa sua ärsyyntymään:

Se, että joku on myöhässä koska mä oon itsekin aina.

Se, että joku on siivoton. Koska olen aika hyvä sotkemisessa.

Se, että joku unohtaa jotain. On pelkästään inhimillistä.

 

Mitä rakastat?

Rakastan reippaita ihmisiä, hymyjä, Lidliä, tulppaaneita, pioneita, ystäviä, intohimoisia ihmisiä, ystävällisyyttä, lahjoja, yllätyksiä, matkustamista ja mun työntekijöitä <3

 

Paras tunne?

Se, kun rättiväsyneenä voi hypätä X-asennossa sänkyyn ja nukahtaa vaikka valot on vielä päällä. Sellainen pieni paineentunne alaselässä, kun on ollut niin rankka päivä ja kun pääsee nukkumaan. KUIN TYLSÄ VASTAUS 😀

 

Viimeisin ruoka?

Katrin tekemä maailman ihanin kanapasta, jossa oli juustoraastetta päällä.

 

Viimeisin googlaus?

Googlasin Färsaaret, kun ajattelin että voisin mennä sinne lomalle. Mutta sitten kaikki oli vaan haukkunu koko saaret, ja muutin mieltä. Päädyin sen sijaan lähtemään joogareissulle Etelä-Eurooppaan heinäkuussa.

 

Mistä stressaat?

Stressaan tekemättömistä töistä.

 

Parasta elämässä?

Elämässä parasta on ystävyys.

 

Siistein paikka, jossa oot käyny?

Ehdottomasti Bagan. Se on ihan mieletön. Sellainen paikka, jossa saat olla oman elämäsi Indianan Jones ja tutkia sydämesi kyllyydestä autioita temppeleitä Myanmarissa.

 

Paikka, jonne haluaisit mennä?

Haluaisin mennä Jenkkeihin kaatamaan puita.

 

Esine tai asia, jota ilman et selviäisi?

Kännykkä. Koska siinä on navigaattori. En selviäisi minnekään ilman navigaattoria.