Kesä lähestyy huimaa vauhtia ja kylvämisaikakin koputtelee jo ovella. Nyt on oikea aika ryhtyä haaveilemaan kesän tulevista istutuksista ja muotoilla haaveet suunnitelmiksi. Istutatko pihamaasi kukat taimina, vai kylvätkö siemeniä jo varhain keväällä? Yksi kysymys mietityttää monia kylväjiä vuodesta toiseen; mitä kesäkukkia kylväisin tänä vuonna? Pitäytyisinkö tutuissa ja turvallisissa, vai kokeilisinko jotakin aivan uutta? Miten löytäisin uusia kesäkukkia puutarhaan?

Monista kirjoista ja nettisivuilta löydät varmasti uusia kasveja, jotka saattavat valloittaa sydämesi. Myös siemenkauppojen nettisivuja tutkimalla voit löytää jotakin uutta ja innostavaa. Tässä viisi ihanaa kesäkukkaa, joita kannattaa todellakin harkita kylvävänsä ensi kesän puutarhaan!

1. Koristetupakat

Näillä perhosten suosimilla kukilla on runsas värien valikoima, josta valita. Koristetupakka kukkii upean runsaasti lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla. Koristetupakat voivat kasvaa jopa 80 senttiä korkeiksi.

2. Viljatatar

Tämä myös tattariksi kutsuttu kasvi on yksi ikivanhoista viljelykasveista. Sen siemenistä tehdään glutenitonta jauhoa, mutta sitä kannattaa kasvattaa ihan vain sen upeiden kukkienkin vuoksi. Parhaiten viljatatar viihtyy parhaiten auringossa. Tattarin siemeniä saat ostettua netistä esimerkiksi Hyötykasviyhdistyksen sivuilta!

3. Sinitähtönen

Tämä hauskannäköinen kasvi kukkii sinisin, violetein, valkoisin ja vaaleanpunaisin kukin. Sinitähtönen sopii hyvin reunakasviksi ja mataliin ryhmiin. 

4. Isosamettikukka

Tämän kasvin iso ja näyttävä pallomainen kukinto pistää pihamaalla vierailevan silmään varmasti. Isosamettikukka on helppo kasvattaa ja erinomainen kasvi kukkapenkkiin. Tämä kesäkukka houkuttelee myös perhosia! Isosamettikukan siemeniä saat tilattua esimerkiksi täältä.

5. Tarhaneito

Hurmaava tarhaneito kukkii sinisen, punaisen ja valkoisen sävyissä. Tarhaneito on helppo kasvattaa ja se kestää hyvin pientä hallaa. Ainutlaatuisen tästä kasvista tekee sen mielenkiintoinen siemenkota, joka on varsin koristeellinen puutarhassa tai jopa kukkakimpussa! Tarhaneidon siemeniä voit tilata Hyötykasviyhdistyksen sivuilta.

Ovatko nämä kesäkukat puutarhassasi jo ennestään tuttuja? Lisää kasveja voit löytää esimerkiksi Puutarha.net :n kasvikortistosta tai siemeniä myyvistä nettikaupoista!

Ihanaa viikonloppua!

Siiri