Ihanaa, syksy! Värikäs luonto ja tunnelmalliset koti-illat sateen ropistessa ulkona kuuluvat ehdottomasti mun lemppariasioihin syksyssä. Joillekin syksyn pimenevät illat eivät kuitenkaan ole ilonaihe. Nyt ovat koittaneet illat, jolloin ikkunasta pihalle katsoessa ei nää kuistia pidemmälle.

Mikä pelastaisi puutarhan ankealta pimeydeltä? No pihavalot tietenkin! Tässä muutama vinkki, jotta saat pihasi loistamaan!

Erilaisia ulkovalosarjoja löydät esimerkiksi supermarketeista ja rautakaupoista. Myös puutarhaliikkeet voivat myydä ulkovalosarjoja. Valikoimaa riittää monenlaiseen makuun esimerkiksi eri väreissä ja muodoissa. Ulkovalosarjan voit ripustaa puutarhaasi haluamallasi tavalla, vain mielikuvitus on rajana! Kauniin ulkovaloasetelman saat esimerkiksi järjestämällä valot puun rungon ympärille. Näin saat myös pihasi puut esille!

Aseta valot aitaan tai kuistille rajaamaan pihaasi. Voit myös piilottaa valoja puun oksien sekaan tai muihin pihan kasveihin, kuten pensaisiin.

Hehkulamppuvalosarjat ovat nyt in! Yksinkertaiset mutta kauniit hehkulampun muotoiset led-valot tuovat pihaan sekä valoa että tyylikyyttä. Asettele valot kaiteeseen, aitaan, seinään, tai laita ne kulkemaan puusta toiseen ympäri puutarhaa.

Mikäli kaipaat puutarhasi kesäistä väriloistoa, voit hankkia myös värillisiä valoja. Leikittele eri väreillä ja luo upeita värikokonaisuuksia pihaasi!

Kokeile rohkeasti erilaisia sijoituspaikkoja ja kuvioita. Hyviä paikkoja valoille ovat esim. räystäät, terassin ympäristö, kukkalaatikon reuna, reunakiveykset, piharakennus sekä puut ja pensaat. Valojen ei myöskään tarvitse kulkea vaakasuorasti paikasta toiseen. Laita esimerkiksi valot roikkumaan puun oksalta ja luo upea valoverho. Jos pihallasi seisoo tyhjä köynnössäleikkö, käytä sitä hyväksesi ja luo itsellesi valoköynnös!

Valosarjaa voi asetella myös tiettyihin kuvioihin ja muotoihin. Kehittele esimerkiksi peuran muotoinen figuuri ja kierittele valot sen ympärille. Tai kerää vaikkapa kokonainen valosarja yhdeksi mytyksi ja laita valopallo roikkumaan puusta.

Näillä vinkeillä saat helposti piristettyä syksyn pimentämää pihaasi. Ihanaa loppuviikkoa ja leppoisia syksypäiviä!

Siiri