Tyrni Design

RAIKASTA JA VIHREÄÄ -BLOGI

Luonnossahan se mieli lepää

Vietettiinpä tuossa toukokuussa aivan ihana elämysretki Tyrni-tiimiläisten kanssa Nuuksiossa! Täytyy kyllä sanoa, ettei retkelle olisi parempaa päivää voinut toivoa. Aurinko lämmitti iloisia retkeilijöitä ja hetki luonnon parissa oli kuin miniloma arjen kiireistä! Päivää vietettiin muun muassa lettuja paistamalla ja saunomalla. Jäätiin jopa yöksi hotelli Nuuksioon!

 

Nuuksio on paikka, jonne luontoon kaipaavan kannattaa ehdottomasti suunnata. Erilaisia retkeilyreittejä riittää vaikka muille jakaa (yhteensä jopa 30 km!), eikä aika luonnon helmassa todellakaan käy pitkäksi. Patikointi se on sitten superhauskaa hommaa!

 

Ja tottakai me vähän pihahommiakin tehtiin! Siistittiin vähän hotelli Nuuksion pihapiiriä ja tehtiin istutushommia.

 

 

Jo ihan hotelli Nuuksion vierestä pääsee ihastelemaan luontoa ja nauttimaan sen levollisuudesta. Näissä maisemissa oli huippua istuskella ja rentoutua taas ennen töiden jatkamista!

 

 

Illalla rentouduttiin laavulla nokipannukahvin ja lettujen parissa. Voi että kun oli ihanaa! Käytiin myös saunassa, joka sijaitsi aivan järven rannalla. Maisemat siis olivat niin sanotusti kohdillaan. 😉

 

 

Retken aikana käytiin myös muutaman kerran hotelli Nuuksiossa syömässä, ja ruoka oli kyllä älyttömän hyvää. Parasta vielä on se, että hotelli Nuuksiossa panostetaan lähi- ja sesonkituoteisiin, mikä näkyykin hotelliravintolan menussa.

 

 

 Saatinpas kartutettua taas mahtava kokemus, joka ei ihan heti unohdu. Kiitti Nuuksio!

Pihlajan monet kasvot

Etsitkö pihallesi puuta, joka pysyy kauniina pitkälle talveen asti? Puuta, jota sinun ei juurikaan tarvitse hoitaa ja joka viihtyy melkein missä vain? Tässä ratkaisu etsintöihisi: pihlaja! Jos perinteinen pihlaja vaikuttaa liian tavanomaiselta, ei hätää, sillä pihlajalla onkin monia lajikkeita, jotka eroavat toisistaan eri tavoin.

Perinteinen pihlaja koristaa puutarhaasi keväisin valkeilla kukillaan ja marjoillaan sekä syksyisin komealla syysvärillään. Pihlajat viihtyvät ravinteikkaassa maassa, mutta ovat kuitenkin suhteellisen vaatimattomia kasvualustansa suhteen. Pihlaja ei kuitenkaan välttämättä viihdy autotien vieressä, sillä tiesuola ei ole sille mieleen. Leikkaustakaan pihlaja ei kaipaa, mutta kestää sitä hyvin tarvittaessa.

Pihlajan marjat maistuvat linnuille ja kukat houkuttelevat hyönteisiä, kuten perhosia. Mikäli linnut eivät popsi kaikkia marjoja poskeensa, koristavat ne puuta talveen saakka.

Pihlajalla on monia eri lajikkeita, joista riittääkin valinnanvaraa. Mieleisesi lajin voi valita puun muodon tai jopa marjojen värin suhteen. Kaikkien pihlajien marjat ovat myrkyttömiä.

Kotipihlaja

Kotipihlaja on Suomen yleisin pihlajalaji, joka menestyy koko Suomessa. Latvuksesta kasvaa yleensä monihaarainen ja pyöreä. Vedentarve on vähäinen. Kotipihlaja kasvaa 4-12 metrin korkeudelle. Syksyllä kypsyvät marjat ovat puna-oransseja. Vinkki: Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä marjoja voit käyttää myös keittiössä esimerkiksi hilloissa ja mehuissa!

Japaninpihlajan lehdet ovat usein isommat kuin tavallisella pihlajalla ja marjatkin kirkkaamaan punaiset. Japaninpihlaja kasvaa 4-7 metriseksi.

Jos kaipaat perinteisestä muodostaan eroavaa pihlajaa, ovat vaihtoehtoinasi esimerkiksi vähän sivusuuntaista tilaa vievä pylväspihlaja sekä upea riippuvaoksainen riippapihlaja.

Mutta eipäs siinä vielä kaikki. Pihlaja tarjoaa vaihtoehtoja myös marjojen värissä! Voit valita itsellesi mieluisan kolmen eri värin joukosta.

Arnoldinpihlajan marjat ovat hempeän vaaleanpunaiset!

Arnoldinpihlaja on hidaskasvuinen ja kasvaakin melko pieneksi. Siksi se sopiikin hyvin pensasryhmään tai yksittäispuuksi. Valkoiset kukat tuoksuvat kesäkuussa, ja lehtien syysväritys on kauniin oranssinpunainen. Suloiset vaaleanpunaiset marjat koristavat arnoldinpihlajaa elokuusta lähtien!

Sitruunapihlajan marjat ovat nimensä mukaan keltaisia. Sitruunankeltaiset marjat pistävät silmään jo pidemmänkin matkan päästä!

Eksoottisen näköinen sitruunapihlaja viihtyy parhaiten auringossa. Aluksi sitruunapihlaja kasvaa pystysuuntaisesti, mutta levenee ajan kanssa. Valkeat kukat kukkivat alkukesästä ja tumman purppuranpunainen syysväri valloittaa varmasti sydämesi!

Viimeiseksi vielä mun ehdoton lemppari: helmipihlaja!

Kuva: Mary Gillham

Helmipihlaja menestyy Suomessa Oulun korkeudelle asti. Helmipihlaja kasvaa pensasmaisesti ja on melko hidaskasvuinen, korkeutta kertyy vain 3-4 metriä. Kauniin valkeat marjat kestävät puussa pitkään, sillä linnut jättävät ne syömättä.

Perinteinen pihlaja saattaa usein tuntua pihassa vähän tylsältä. Näitä eri lajikkeita käyttämällä saat pihaasi helppohoitoisia mutta mielenkiintoisia puita! Mitä siis vielä odotat? Pihlajaostoksille mars!

Siiri

Miten yhdistelen värejä puutarhassani?

Keväisin on aina ihanaa huomata, kuinka kasvit työntyvät maasta ja tuovat väriä jälleen kerran tähän harmaaseen ympäristöömme. Värit levittävät eloisuutta ja tuovat pihoille aistikkaan ilmeen, minkä vuoksi niitä kannattaakin käyttää empimättä! Usein kukkapenkkiä kootessa kuitenkin saattaa käydä niin, että kukkia valitessa otetaan huomioon vain niiden yksittäiset värit eikä sitä kokonaisuutta, jonka ne yhdessä luovat. Tällöin lopputulos saattaa olla sekavan ja levottoman oloinen. Eri väriyhdistelmillä on omat vaikutuksensa: toinen on eloisa ja säväyttävä, toinen hempeä ja unenomainen. Mitä värejä siis kannattaa yhdistellä?

Väriympyrästä voi huomata, että jokaista väriä vastapäätä on jokin toinen väri. Näitä niin sanottuja vastavärejä ovat mm. punainen-vihreä, oranssi-sininen ja keltainen-violetti. Vastavärejä yhdistämällä saat aikaan huomiota herättävän ja räikeän kokonaisuuden. Alla olevassa kuvassa hyvänä esimerkkinä vastavärit oranssi ja sininen.

 

Vastavärit tuovat pihaan räväkän ja eloisan tunnelman. Kokeile yhdistää esimerkiksi keltaista daaliaa ja tummanlilaa petuniaa, tai vihreää koristetupakkaa ja punaista kaunokaista! Jotta vastavärien hurmaava yhteensopivuus toteutuisi, kannattaa käyttää värejä, jotka ovat voimakkuudeltaan samanlaisia.  

Jos tahdot käyttää värejä monipuolisesti, mutta voimakkaat värit ei ole mieleesi, kokeile vaaleampia sävyjä. Pastellivärit ovat kauniita ja rauhoittavia, mutta värit erottuvat silti selkeästi toisistaan. Joissakin kukissa myös normaalia tummempi sävy ei ole yhtä erottuva kuin vaaleampi. Yhdistä kukkapenkissäsi esimerkiksi tumman- ja vaaleanvioletteja sekä keltaisia tulppaaneja!

 

 

Vastavärien sijasta voit yhdistellä myös lähisävyjä. Toisiaan lähellä olevat sävyt luovat puutarhaan harmoniaa ja levollisuutta.

 

Kuva: Andrew Hill

Valitse siis sävyjä, jotka ovat väriympyrässä lähellä toisiaan. Yhden tai muutaman toisiaan lähellä olevan värin mukaan kootussa kukkapenkissä värit sulautuvat kauniisti yhteen luoden lumoavan kokonaisuuden.  

Lähisävyjä käyttämällä voi saada aikaan myös räikeän ja silmiinpistävän lopputuloksen valitsemalla kirkkaita sävyjä!

 

Kuva: Tejvan Pettinger

Jos etsit värien kirjoon jotakin muista poikkeavaa, valkoinen on hyvä valinta! Valkoinen sopii hyvin yhteen värin kuin värin kanssa. Lisäksi valkoinen on ajaton väri, joka tuo istutuksiin eleganttiutta.

 

Eri väreillä voi olla useita eri merkityksiä ja viestejä. Värejä pihaasi valitessasi voitkin miettiä, minkälaisen tunnelman tahdot puutarhaasi luoda.

Sininen koetaan usein rauhoittavaksi ja luottamusta herättäväksi väriksi. Se on haaveileva väri ja antaa puutarhaan unenomaisen tunnelman.

Punainen on voimakas ja energinen väri. Se tekee pihasta dramaattisen ja elinvoimaisen. Punainen väri liitetään usein myös rakkauteen.

Keltainen väri tuo hilpeyttä ja iloa pihaan. Se yhdistetään usein aurinkoon, lämpöön ja valoon. Keltainen välittää toiveikkuutta ja onnellisuutta.

Vihreä viestittää tasapainoisuudesta, levollisuudesta ja toivosta. Se tuo pihaan luonnonläheisyyttä ja harmoniaa.

Oranssilla on piristäviä vaikutuksia, se hehkuu eloisuutta ja päättäväisyyttä. Oranssi tuo pihaan raikkautta ja valoisuutta.

Violetti symboloi iloa ja luovuutta. Violetti koetaan usein juhlavana värinä ja tuo siten koreutta puutarhaan.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä esimerkit eivät kerro, miltä väriyhdistelmien pitäisi sinun silmissäsi näyttää. Leiki väreillä sydämesi kyllyydestä ja nauti niiden kauneudesta. Jokaisella on oma makunsa värien suhteen: korosta omaasi! Kokeile siis eri värejä mielesi mukaan ja kehitä niistä unelmiesi puutarha!

Viisi puutarhatrendiä vuodelle 2018!

Kuten muodissa, sisustuksessa ja hiustyyleissä, trendit näkyvät myös puutarhassa. Monet seuraavat tulevan kesän trendejä tarkkaan, toiset taas suunnitelevat puutarhansa välittämättä siitä, mikä on nyt muodikasta. Seuraatko sinä trendejä? Tässä viisi vuoden 2018 puutarhatrendiä, jotka tulevat näkymään ensi kesän pihoissa!

1. VIOLETTI

Vuosittain amerikkalainen Pantone -yritys ennustaa kunkin vuoden trendivärin. Vuonna 2018 se on ultravioletti. Tämä tulee ehdottomasti näkymään myös ensi kesän puutarhoissa: violetit kukat, kukkaruukut ja kasvit ovat nyt trendikkäimmillään!

Kuva: Stefano Akram

 

2. EKOLOGISUUS JA KESTÄVÄT VALINNAT

Ympäristöystävällisesti perustettu ja ylläpidetty puutarha voi hyvin. Luonnonmukaiset valinnat on nyt kova sana maailmalla. Pienilläkin valinnoilla voit vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin.

Luonto kiittää näistä valinnoista

  • kompostoi jätteesi
  • suosi vähäpäästöisiä ja monikäyttöisiä puutarhakoneita
  • peitä istutusalue katteella
  • suosi kotimaisia taimia
  • kerää ja kierrätä sadevettä

Kierrättämällä käyttämättömäksi jääneitä materiaaleja puutarhassasi teet palveluksen ympäristölle. Enemmän ideoita eri materiaalien hyödyntämisestä kierrätyspuutarhassa löydät täältä. Kuva: Orin Zebest

 

3. ALFRESCO LIVING

Siis mikä alfresco? Sanan alkuperä on italiasta ja suomeksi käännettynä näiden kahden sanan yhdistelmällä tarkoitetaan ulkoilmaelämää. Ja mitä se sitten tarkoittaa? Alfresco living on sisä- ja ulkotilojen rajojen hämärtymistä, puutarhassa syömistä ja oleskelua. Panostus siis keskittyy pihan oleskelutiloihin, terassiin tai patioon. Perusta puutarhaasi esimerkiksi kesäkeittiö, tai luo tunnelmallinen ulko-olohuone lämpimiä kesäiltoja varten.

Kuva: www.rattandirect.co.uk

Ulkokeittiö ja -olohuone ovat hyödyllisiä, jos vieraita tulee paljon ja sisätilat alkavat käydä liian ahtaaksi.

Vinkkejä ulko-olohuoneeseesi

  • erota ulko-olohuoneesi muusta puutarhasta esimerkiksi puuterassilla, kiveyksellä tai muulla lattialla
  • muokkaa levoton ulkotila rauhan tyyssijaksi pehmustetuilla huonekaluilla ja elegantilla valaistuksella
  • ympäröi ulko-olohuoneesi maahan istutetuilla ja ruukutetuilla kasveilla tunnelman lisäämiseksi

 

4. PIENI PIHA KÄYTTÖÖN

Pienet puutarhat ovat yhä yleisempiä paritalojen ja ketjutettujen omakotitalojen lisääntyessä.  Pieni puutarha voi korkeine lauta-aitoineen ja ahtaine tiloineen olla melko ankea. Pienen pihan suunnittelussa on tärkeää miettiä, mikä on sen tarkoitus. Ulkokeittiö ja -olohuone, lasten leikkipiha, hyötypuutarha vai kukkakeidas? Hyvin suunniteltu piha voi antaa vaikutelman todellista suuremmasta puutarhasta. Vähemmän on enemmän!

Aidassa tai ristikossa kasvavat köynnöskasvit ovat upeita ja vievät vain vähän tilaa. Köynnöskasvit ovatkin yksi tapa säästää tilaa pienessä puutarhassa.

 

5. KASVATA ITSE

Oman ruoan kasvattaminen puutarhassa on ollut nouseva villitys jo vuosien ajan, ja se on sitä yhä. Hyötykasveista on iloa sekä puutarhassa että myös ruokapöydässä. Kasvata pihallasi esimerkiksi vihanneksia, maustekasveja kuten yrttejä ja marjapensaita. Vaihtoehtoja on runsaasti! Varmaa satoa tuottavat mm. peruna, tomaatti, lehtivihannekset ja yrtit, mutta älä pelkää kokeilla itsellesi täysin uusia lajikkeita. Uudet värit ja maut tuovat kasvimaan hoitoon uutta intoa. Kokeile esimerkiksi viidakkokurkkua tai ananasmansikkaa.

Viidakkokurkun hedelmät sopivat hyvin esimerkiksi salaattiin tai syötäväksi sellaisenaan.

Tämän vuoden trendikasvikset ovat tietysti trendivärin mukaan violetin sävyisiä. Esimerkiksi punakaali, ‘purple haze’ porkkana, ‘chocolate cherry’ tomaatti ja munakoiso ovat tämän kesän juttuja!

 

Trendejä seuratessa kannattaa kuitenkin muistaa mennä oman fiiliksen mukaan. Omalle pihalle ei kannata hankkia mitään, mikä ei miellytä omaa silmää.

Hyvää viikon alkua!

Siiri

TUOKSUISTA HURMAAVIN

Onko olemassa mitään ihanampaa kuin kukkivien laventelien tuoksu? Ei. Voiko Suomessa käydä ihastelemassa henkeäsalpaavia laventeli farmeja? Ei. Voiko laventelia kasvattaa itse kotona? Kyllä.

Laventeli on hurmaavan tuoksunsa lisäksi myös erittäin kaunis ja hyödyllinen kasvi. Laventelia voit käyttää koristeena, kauneudenhoitotuotteissa, ruoanlaitossa tai tuomaan tuoksua kotiisi. Laventeleita on eri lajikkeita, joista tähkälaventeli soveltuu parhaiten Suomessa kasvatettavaksi. Lisäksi laventelista on ns. epäaitoja hybridilajikkeita, joiden kukkasato on suuri, mutta eteeristen öljyjen laatu on aitoja heikompi. Laventeli kukkii heinäkuusta jopa syyskuuhun asti.  

 

Missä kasvatan laventelini?

Laventelia voit kasvattaa pihalla tai ruukussa esimerkiksi ikkunalaudalla. Myös kasvihuone on hyvä vaihtoehto laventelin kasvattamiseen. Jos päädyt ruukkukasvatukseen, kiinnitä huomiota ruukun kokoon. Ruukun pitää olla iso, halkaisijaltaan n. 30 cm tai suurempi, jotta laventeli mahtuu kasvamaan. Laventeli viihtyy parhaiten kalkki- ja hiekkapitoisessa maaperässä. Kokeile sekoittaa puutarhamullan sekaan puhdasta hiekkaa avomaalla kasvattaessa. Maan läpäisevyys on edellytys kasvin talvehtimiselle. Laventeli nauttii kuumista ja kuivista olosuhteista, sijoita se siis aurinkoiseen paikkaan!

 

Laventelin hoito

Laventelin vedentarve on vähäinen. Ruukussa kasvattaessa kastele laventelia kuitenkin säännöllisesti. Laventelia kannattaa myös hieman lannoittaa silloin tällöin. Voit käyttää esimerkiksi kasteluveden mukana annettavaa kasviravinneliuosta. Uusien versojen kehittymistä saat edistettyä leikkaamalla kasvustoa. Mitä enemmän poimit kukkia laventelista, sitä paremmin se jaksaa kukkia!

Laventeli talvella

Talven yli maassa laventeli kestää todennäköisimmin vain Etelä-Suomessa. Laventeli kannattaakin siirtää viileään ja valoisaan tilaan talvehtimaan. Varmimmin laventeli kestää talven pihalla, kun se on suojattuna. Suojaa laventeli talvisuojalla tai havunoksilla maan jäädyttyä. Muista kuitenkin, että liian tiivis suojaus voi aiheuttaa kasvin homehtumisen. Talvenkestoa voit parantaa antamalla laventelille elo-syyskuussa syyslannoitetta. Keväällä voit leikata puutuneista versoista puolet pois.

 

Laventelin lisääminen

Laventelin siemenet itävät hitaasti, mutta parhaiten se itää pimeässä. Ennen kylvöä kannattaa pitää siemeniä jääkaapissa noin kahden tai kolmen viikon ajan. Kylvä siemenet tiheään, ja kouli ne myöhemmin erillisiin ruukkuihinsa. Kastele laventelia säännöllisesti istutuksen jälkeen!

Tuoksu talteen

Laventelista on moneksi. Laventelin kukkia ja lehtiä voit hyödyntää esimerkiksi ruoanlaitossa, kauneudenhoidossa ja koristeissa!

Jos tahdot tehdä laventelista kranssin, kannattaa varret ottaa talteen kun kukat ovat vielä nupussa. Tällöin kukat pysyvät varressa parhaiten kiinni niiden kuivuessa.

Jos tahdot käyttää kukkia ruoanlaitossa, kauneudenhoitotuotteissa tai vaikkapa tuoksupusseissa, kerää varsia kukkien ollessa avonaisia. Silloin eteeristen öljyjen määrä on laventelissa suurimmillaan.

Kuivaa laventeli pieninä nippuina tilassa, jossa on lämmintä ja varjoisaa. Täyttämällä harsokangaspussin kuivatun laventelin kukilla ja lehdillä saat aikaan pitkään hyväntuoksuisena pysyvän tuoksupussin!

 

Kuivatusta laventelista voit tehdä myös vaikkapa maustesokeria:

Sekoita kuivatun laventelin kukkia sokeriin niin että seoksesta noin ¼ on laventelia ja ¾ sokeria. Mitä kauemmin annat sokeriseoksen seistä, sitä herkullisempaa siitä tulee! Maustesokeria voit käyttää leivonnassa esimerkiksi keksien maustamiseen. Vinkki: Kokeile maustaa laventelilla myös sormisuolaa!

Voit käyttää laventelia myös pääruokien maustamiseen. Annostelussa pitää vain olla tarkkana, sillä liiallinen laventeli tekee ruoasta helposti karvaan makuista. Yleisesti laventeli sopii samoihin ruokiin kuin rosmariinikin!

Ihanaa viikon alkua!

Siiri

Nurmi kesäkuntoon!

Haaveiletko upeasta nurmikosta? Jos tahdot taata nurmesi hyvän kunnon kesää varten, kannattaa sitä huoltaa jo keväästä lähtien. Näin saat varmistettua puutarhasi vihreän maton hyväkuntoisuuden:

HARAVOINTI

Lumen alta paljastuvat vanhat lehdet kannattaa haravoida pois, sillä paksuina kerroksina ne voivat tukahduttaa nurmikon. Jos lehtiä on harvakseltaan, ei haravointi kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä ne maatuvat ajan kanssa.

 

LANNOITUS

Keväisin nurmikolle kannattaa levittää typpipitoista puutarhalannoitetta, joka auttaa nurmikon kasvua. Lannoitus kannattaa tehdä heti lumien sulamisen jälkeen. Levitä lannoitus tasaisesti koko nurmelle. Vinkki: Lannoita nurmesi ennen sadetta. Näin lannoite liukenee nopeammin!

 

KALKITUS

Kalkituksen tavoitteena on nostaa maan happamuutta. Liian happamassa maassa ravinteet ovat käyttökelvottomassa muodossa. Hapan maaperä voi aiheuttaa myös nurmen sammaloitumista. Kalkitus lisää maan pieneliötoimintaa ja tätä kautta lisää maan kuohkeutta ja ilmavuutta. Kalkituksen voit tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta keväällä täytyy ottaa huomioon myös samoihin aikoihin tehtävä lannoitus. Vältä kalkitsemista typpipitoisen lannoituksen aikaan, sillä se heikentää typen imeytymistä. Siksi keväällä kalkitessa kannattaa kalkki levittää jo ohuen lumikerroksen päälle. Tiestitkö, että myös tuhkalla on samoja vaikutuksia maahan? Voit siis käyttää myös tuhkaa maasi happamuuden muuttamiseksi!

 

NURMEN KORJAUS

Paljastuiko lumen alta kalju läikkä keskelle nurmikkoa? Saat korjattua sen paikkauskylvön avulla. Ennen kylvöä kuohkeuta maa rikkomalla nurmikon pinta. Lisää sen jälkeen paikkaan uutta multaa, jonka jälkeen voit lisätä ruohon siemenet. Tiivistä ja tasoittele maa, jotta siemenet eivät jää vapaaksi irtonaiseen multaan. Kastele maata ja pidä se kosteana siementen itämiseen saakka.

 

ILMASTOINTI

Liian tiivis maa saattaa olla yksi syy nurmen sammaloitumiseen. Se vähentää juuriston hapensaantia ja vähentää veden imeytymistä. Ilmastoimalla nurmikkosi parantaaksesi maan ilmavuutta sekä ravinteiden ja veden pääsyä maaperään. Tee maahan reikiä esimerkiksi talikolla. Reikiin kannattaa myös haravoida hiekkaa, mikäli haluat ilmastoinnin vaikutuksen pysyvän pidempään.

 

LEIKKAAMINEN

Nurmikon kannattaa antaa kasvaa vähintään viiden sentin korkuiseksi ennen ensimmäistä leikkuuta. Leikkaaminen kannattaa tehdä vasta, kun yölliset pakkaset ovat ohi. Ruohon pituus on hyvä, kun se leikataan noin 3-4 cm korkeaksi. Jos leikkaat nurmen tarpeeksi usein, ei leikkuujätettä tarvitse poistaa nurmikoltasi.

Näillä yksinkertaisilla keinoilla saat nurmikkosi vihertämään koko kesäksi!

Siiri

KUMPPANIT

Green Idea
Kurjenpolvi

Tehdäänkö yhteistyötä?
Ota yhteyttä!

YHTEYSTIEDOT

Pääkaupunkiseutu, Oulu
040 524 3602
Hankasuontie 4, 00390 Helsinki
Y: 2792823-9